Gevel voegen

Voegwerk omvat het voegen van nieuw metselwerk, het uithakken van bestaand voegwerk en het opnieuw voegen in geval van renovatie en alle bijkomende werkzaamheden als het opbouwen en afbreken van steigerwerk. Een kwart van elk gemetseld geveloppervlak bestaat uit voegwerk, waardoor uiterlijk en de duurzaamheid van een gebouw worden bepaald. Sinds de 18e eeuw wordt in Nederland op grote schaal het navoegen van metselwerk toegepast waarbij in tegenstelling tot doorstrijken het metselwerk op een later tijdstip wordt gevoegd. Voordelen van het navoegen zijn dat de voegmortel kan worden aangepast aan de lokale omstandigheden en afgestemd op het metselwerk. Een grote variëteit aan kleuren en structuren staat ter beschikking om elk gewenst gevelbeeld te kunnen creëren.

Duurzaam voegwerk

Dat het verkrijgen van duurzaam voegwerk niet vanzelf gaat, blijkt uit de voorwaarden die er aan gesteld worden. Goede voorbereiding van de ondergrond, het samenstellen van de voegspecie met zand en mortel, het verdichten van de aangebrachte voegspecie. En de nabehandeling, waardoor het voegwerk is beschermd tegen uitdrogen en uitspoelen door regen, zijn essentieel.

Bescherming

Voegwerk is de bescherming van het metselwerk. Restauratie en renovatie van voegwerk is een vak apart. De oude voegtechnieken moeten dan op nieuw worden toegepast, dit vergt improvisatie en vakmanschap. Een knipvoeg maken is dan ook een ambacht, een serieus vak. Uw voegwerk verdient aandacht. Dat doet GRS door de oude voegtechnieken weer in ere te herstellen.

Klassieke technieken

Klassieke voegtechnieken worden toegepast bij oudere panden met een monumentaal karakter. Het voegwerk ligt als het ware op de gevel waarbij de voeg aan boven en onderzijde wordt afgeknipt of afgesneden; de knip- of snijvoeg. Deze ambachtelijke voegtechniek kan alleen worden uitgevoerd door ambachtslieden die hun vak tot in de perfectie beheersen. GRS is specialist in klassiek voegwerk.

Wilt u weten wat GRS Gevelreinigingservice voor u kan betekenen?

Vraag vrijblijvend een offerte aan via onderstaand contactformulier, of stel gerust een vraag.

Gevelreiniging gevelrenovatie