Gevelreiniging

Een vuile gevel is geen visitekaartje voor uw huis of bedrijf. Maar gevelreiniging is óók bittere noodzaak om het materiaal te ontzien van agressieve bacteriëren die ontstaat door o.a. zure regen en uitlaatgassen. Gevelreinigingservice werkt met een aantal reinigingsmethodes die zeer milieuvriendelijk zijn en het materiaal zelf niet aantasten. Bij het vaststellen van de juiste methode wordt er per project gekeken naar de bereikbaarheid, opbouw en detaillering van de gevel en de mate van vervuiling.

GRS Gevelreinigingservice

Gritstralen

Droog en nat gritstralen zijn geschikte methoden voor het reinigen van oude, min of meer gelijkmatig vervuilde gevels. Door het stralen wordt een dun laagje van het gevelmateriaal mét de vervuiling verwijderd. Het meest toegepaste straalmiddel is gebroken en op korrelgrootte gezeefd. Het beste, meest gelijkmatige resultaat wordt bereikt bij een korrelgrootte kleiner dan 0,5 mm. Meestal wordt aan het middel water toegevoegd tegen stofoverlast. Voegen zijn erg gevoelig voor stralen. Soms kan een behandeling vooraf met een hydrofobeermiddel of steenverstevigend middel de schade aan het voegwerk beperken. In veel gevallen moet na het stralen echter opnieuw worden gevoegd. Gevelreinigingservice heeft de kennis in huis om u hieromtrent goed te adviseren.

Sandwashing

Aanslag op uw gevels, welke door de loop der jaren is ontstaan, kan alleen gereinigd worden door deze te stralen. Dit wordt ook wel sandwashing genoemd. Voor een optimaal resultaat gebruiken wij hiervoor milieuvriendelijke olivinezand. Afhankelijk van het bestaande gevelwerk wordt de steen en voeg gereinigd door onder lage druk te stralen met een, op de steensoort en voeg aangepaste, combinatie van olivinezand, lucht en water. Na het stralen zal de gevel met een hoge drukreiniger schoongemaakt worden, waardoor een schone steen met daaromheen een gezond hechtvlak voor een nieuwe voeg ontstaat.Om verruwing van de steen en behoud de originele structuur van steen en voeg te behouden is het van belang dat stralen t.b.v. gevelreiniging door deskundigen wordt gedaan. Voor een blijvend resultaat wordt aangeraden na het voegen de gevel ook te laten Impregneren.

Wilt u weten wat GRS Gevelreinigingservice voor u kan betekenen?

Vraag vrijblijvend een offerte aan via onderstaand contactformulier, of stel gerust een vraag.

Gevelreiniging gevelrenovatie